TechnoScan leverer RAID fra flere produsenter.

Er du usikker på hva du skal gjøre når feil på RAID oppstår, ta kontakt med TechnoScan på telefon 22782910.

HUSK at bruk av RAID gir deg større grad av  “oppetid”. RAID er ikke backup, men gjør at arbeidet ikke stopper opp og at brukerne kan fortsette å jobbe. Backup og arkiv kommer i tillegg.

Ved innstallasjon / oppsett av RAID, kan det være at det kreves en driver. Spesielt på Thunderbolt. Ta kontakt hvis du trenger hjelp. 

Når RAID disken har stått i drift noem år kan feil forekomme. Den vanligste feilen er at en harddisk krasjer. Da er det viktig å få byttet den ødelagte harddisken straks. Ofte vil du se dette fordi lysdioden på en av diskene lyser i annen farge. Ofte kommer en alarm lyd i tillegg. Jo lenger man venter med å bytte, desto større er muligheten for at nok en disk til krasjer. Da mister du alle data på RAIDet hvis du har det vanligste RAID oppsettet, RAID5. Du kan sikre deg ekstra om RAIDet du har valgt også støtter RAID-6. Da kan to disker feile samtidig, uten at du mister data. Uansett er det meget viktig å kjøpe med en ekstra harddisk NÅR man kjøper RAIDet. Denne leveres i korrekt ramme og i en oppbevaringskasse / veske og skal kun brukes ved feil på RAIDet.

Det er forskjell på hvordan man bytter disk på ulike RAID. Noen skal byttes uten å slå av RAIDet og på andre RAID skal man slå av boksen. På store RAID i rack er det egne adminasjonsprogrammer som gir deg veiledning på hvordan man bytter disk.

Strømforsyninger og vifter kan også feile. Disse kan relativt enkelt byttes. På RAID bokser er det bare å slå av og sette inn ny vifte eller strømforsyning. Deretter slå på strømmen igjen.

Det siste som kan feile er selve hovedkortet i RAIDet. Dette kan virke dramatisk, men ved å byttet hovedkort kommer alle data fram igjen. Da selvet RAID oppsettet er lagret på harddiskene og ikke på hovedkortet. Dette er meget sjelden at et hovedkort feiler, men TechnoScan har reservedeler i Olso eller hos produsenten. Dersom RAID boksen er meget gammel, kan det ofte være bedre å kjøpe ny RAID boks og overføre sine data til den nye RAID boksen.

REGEL no. 1. Dersom noe feil skjer, så RING oss først. Er du stresset, er lett å gjøre “dyre” feil. TechnoScan har utstyr for å rekonstruere data. men kun fra harddisker som ikke er fysisk ødelagte. Vi har krafige PCer med flere typer “Recovery software” for PC og Mac.

Oppdatert 27. februar 2019. TomG

lagt til handlevogn